"Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Cetinske krajine"

Obavijest o radu kluba

U okviru projekta „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Cetinske krajine“, Kodni broj: UP.01.3.1.01.0026, otvoren je Klub za zapošljavanje koji nudi besplatnu potporu u aktivnom traženju posla i stjecanju znanja i vještina potrebnih za povratak na tržište rada.

Klub djeluje od početka kolovoza 2020.g. te će biti otvoren minimalno 6 mjeseci. U Klubu se održavaju edukacijske i motivacijske radionice za nezaposlene pripadnike ranjivih skupina.

Dosad je održano pet radionica na teme: kako osnovati obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, kako osnovati obrt, kako osnovati zadrugu, kako osnovati d.o.o., j.d.o.o. i kako osnovati udrugu.

Kroz cijelo vrijeme od početka djelovanja Kluba održavaju se radionice pisanja životopisa i molbe za posao, odnosno pripadnicima ciljane skupine je pružena pomoć u pripremi dokumentacije prilikom prijave na različite natječaje. U planu je održati još nekoliko radionica na teme: pisanje životopisa, pisanje molbe, vježbanje razgovora s poslodavcem, razgovor o karijeri, kako pronaći posao, volontiranjem do posla, mjere zapošljavanja i samozapošljavanja HZZ-a, kako osnovati obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, kako osnovati obrt, kako osnovati zadrugu, kako osnovati d.o.o., j.d.o.o. i kako osnovati udrugu koji su izvori sredstava za financiranje poduzetničkog poduhvata (lokalni, regionalni, nacionalni, EU), što je poslovni plan, osnove marketinga, osnove računovodstva.

Za više informacija o radu Kluba i obliku podrške koji se u Klubu pruža, nezaposleni pripadnici ranjivih skupina mogu pronaći u Klubu, na adresi Brnaze 410, 21 230 Sinj. Radno vrijeme Kluba je od ponedjeljka do petka od 08:00 do 12:00, a kontakt broj +385 21 824 504.