"Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Cetinske krajine"

Održana radionica: "Osnivanje i rad Kluba za zapošljavanje"

U srijedu, 29. srpnja 2020.g. u poslovnoj zgradi u Brnazama (adresa: Brnaze 410, Sinj) s početkom u 11 sati održana je radionica na temu: „Osnivanje i rad Kluba za zapošljavanje“. Radionica se održala u okviru projekta „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Cetinske krajine“, Kodni broj UP.01.3.1.01.0026, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Na radionici je predstavljen projekt i projektne aktivnosti s naglaskom na Klub za zapošljavanje koji nudi besplatnu potporu u aktivnom traženju posla i stjecanju znanja i vještina potrebnih za povratak na tržište rada. Između ostalog, sudionici radionice su upoznati s planom rada Kluba, koji bi trebao djelovati 6 mjeseci i u kojem bi se održavale motivacijske i edukacijske radionice za nezaposlene pripadnike ranjivih skupina. Teme radionica su: pisanje životopisa, pisanje molbe, vježbanje razgovora s poslodavcem, razgovor o karijeri, kako pronaći posao, volontiranjem do posla, mjere zapošljavanja i samozapošljavanja HZZ-a, kako osnovati obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, obrt, zadrugu, d.o.o., j.d.o.o., udrugu, koji su izvori sredstava za financiranje poduzetničkog poduhvata (lokalni, regionalni, nacionalni, EU), što je poslovni plan, osnove marketinga, osnove računovodstva.

Kontakti Kluba su: Brnaze 410, 21 230 Sinj, tel: +385 21 824 504.

Na radionici je sudjelovalo oko 40 osoba među kojima su bili korisnici projekta, predstavnici partnerskih organizacija i ostala zainteresirana javnost. U svrhu zaštite sudionika radionice i sprečavanja širenja pandemije uzrokovane koronavirusom, sudionici su podijeljeni u nekoliko skupina.