"Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Cetinske krajine"

Održan Okrugli stol: "Što poslije osposobljavanja?"

U petak, 24. srpnja 2020.g. u Muzeju Cetinske krajine u Sinju s početkom u 10:30 sati održan je okrugli stol na temu: „Što poslije osposobljavanja?“. Okrugli stol je održan u okviru projekta „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Cetinske krajine“, Kodni broj UP.01.3.1.01.0026, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Korisnik projekta je Centar za ruralni razvoj CERURA HR, a partneri projekta su: Hrvatski zavod za zapošljavanje - Regionalni ured Split, Splitsko-dalmatinska županija, Javna ustanova RERA S.D. i Lokalna akcijska grupa Cetinska krajina.

Na okruglom stolu je predstavljen projekt, rezultati programa osposobljavanja za zanimanje „njegovateljica“ te daljnje aktivnosti projekta kojima se želi nastaviti pružati podrška i edukacija nezaposlenim pripadnicima ciljane skupine kako bi im se olakšao povratak na tržište rada Cetinske krajine. Naglasak je stavljen na Klub za zapošljavanje u okviru kojeg će se održavati edukacijske i motivacijske radionice za nezaposlene pripadnike ciljane skupine.

Na okruglom stolu je sudjelovalo oko 40 osoba među kojima su bili korisnici projekta, predstavnici partnerskih organizacija i ostala zainteresirana javnost. U svrhu zaštite sudionika Okuglog stola i sprečavanja širenja pandemije uzrokovane koronavirusom, sudionici su podijeljeni u 3 skupine.